A purhab szigetelés előnyei és hátrányai

A purhab szigetelés egyre jobban elterjed az építőiparban, egyre többen használják a szigetelési feladatok megoldására ez a módszert. Ahogy a többi szigetelési megoldás a purhab szigetelés is rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal is, ezeket fogjuk megvizsgálni.

A purhab szigetelés előnyei

A purhab szigetelés egyik fő előnyét az adja, hogy egyben nyújt kiváló megoldást a hőszigetelési és a vízszigetelési problémákra is. A zárt cellás purhab kiválóan hőszigetel, plusz tökéletes vízzáró képességgel is rendelkezik.

További előny, hogy kényes, nehezen szigetelhető helyeken is könnyen alkalmazható. A pár milliméteres lyukakba is könnyedén bejuttatható a purhab, a bejutás után pedig kitölti a rendelkezésre álló teret.

A purhab egészségre ártalmatlan, így bátran lehet alkalmazni családi házak, lakóépületek szigetelésére is.

A purhab szigetelés kis súllyal rendelkezik, de mégis jól bírja az igénybevételeket. A kis súly különösen előnyös régi épületek felújítása esetén, ugyanis a tartószerkezet megerősítése nélkül is lehet szigetelni a tetőt. Emellett a purhab szigetelés lépésálló és jól terhelhető.

A purhab szigetelés hátrányai

Az egyik hátránya a szigetelés elkészítése során jelentkezik, mégpedig az, hogy ilyenkor érzékeny a purhab a hőmérsékletre. Szintén hátránynak tekinthető, hogy a purhab szigetelés nem áll ellent az UV sugárzásnak, így külön kell gondoskodni az UV sugárzás elleni védelemről, ha tető szigetelésére használjuk.