Modern webáruház készítési trendek

Modern webáruház készítési trendekMinden területen várhatók változások, fejlődések az internet világában. Ez nincs másképp a webáruházak esetén sem. Mivel az internetes vásárlás az egyik legdinamikusabban fejlődő terület, így a webáruház készítéssel foglalkozóknak, vagy webshopkészítést tervezőknek fokozott figyelmet kell fordítani az újdonságokat. Ezeket fogjuk cikkünkben bemutatni.

Animációk, virtuális valóság

Az egyik legfontosabb feladat, hogy a termékeket bemutassuk a vásárlók számára, mivel nem tudják kézzel megfogni azokat, ha a számítógép, okostelefon előtt ülnek. Ez most általában képekkel és videókkal történik. A jövőben várhatóan ezeknek a szerepét, ha át nem is veszi, de kiegészíti az animáció, a virtuális valóság. Ennek lényege, hogy a megvásárolni kívánt termékeket saját környezetünkbe helyezhetjük egy kamera (okostelefon) segítségével. Ez különösen jó megoldás lesz lakberendezés, lakásfelújítás stb. esetén.

Applikációk

Ma még csak a nagyobb webáruházak rendelkeznek saját okostelefonok applikációval. Ez a jövőben változni fog, és a kisebb cégek is fokozatosan rájönnek majd, hogy nekik is megéri saját appot készíttetni, hogy növelni tudják az okostelefonos eladásokat.

Közösségi média eladások

A nagyobb közösségi oldalakon lehetőség van már hirdetésekre. Ezt a jövőben várhatók kiegészítik saját webáruházas felülettel, ahol meg lehet majd vásárolni különféle termékeket. Ennek előnye az lesz, hogy ha valaki lát egy terméket Instagramon, Facebookon, amit meg szeretne vásárolni, a jövőben nem kell átfáradnia a cég honlapjára, hanem közvetlenül a közösségi oldalról meg tudja a terméket rendelni.