Lézeres szemműtét sportolók számára

Lézeres szemműtét előnyeiA látás élessége több sportnál is elengedhetetlen. Néhány sportnál megfelelő megoldás a szemüveg viselése, ahol ez nem lehetséges (kontakt- és csapatsportok), ott a kontaktlencse lehet a megfelelő megoldás, viszont a kontaktlencse viselése izzadtságra, porra érzékeny lehet. Erre a problémára nyújt hosszan tartó megoldást a lézeres szemműtét.

Előfordulhat, hogy túl aktív vagyok a lézeres szemműtéthez?

Csak azért, mert rendszeresen sportolsz, még nem jelenti azt, hogy automatikusan alkalmatlan vagy lézeres szemműtétre. Minden attól függ, hogy megfelelsz-e a lézeres szemműtét követelményeinek, ezt a tesztet a szemműtét előtt el tudod végezni.

Sokáig tart majd a felépülés szemműtét után?

Ha kontakt sportokat végzel, akkor fertőzést, vagy sérülést veszélyeztetsz azzal, ha a teljes gyógyulás előtt térsz vissza sportodhoz. Általánosságban elmondható, hogy lézeres szemműtét után legalább 2 hétig nem javasolt ilyen sportokat végezni.

Ha nem kontakt sportokat űzöl, akkor is figyelni kell egészségedre, mert a hirtelen szemmozdulatok vagy az izzadás/por negatív hatással lehet a gyógyuló szemre.

Azonban ha a megfelelő gyógyulási időt és utasításokat betartod, nincs ok arra, hogy miért ne műttesd meg szemed, a végeredmény biztosan jó hatással lesz sportolásodra, bármilyen sportot is űzöl.