Gyakori lézeres szemműtét kérdések

Köszönhetően a különböző kezeléseknek, az egyre jobban elérhető áraknak, az ország minden részén megtalálható klinikáknak. Bejegyzésünkben néhány gyakori lézeres szemműtét kérdést fogunk megvizsgálni.

Fájdalmas a kezelés?

Sem a lézeres szemműtét, sem az azt megelőző kötelező alkalmassági vizsgálat nem jár semmiféle fájdalommal, köszönhetően a helyi érzéstelenítésnek. Idegentest érzést is csak a PRK kezelés után lehet érezni néhány napig, amíg a szaruhártya visszahámosodik az eljárás után. A LASIK, a FEMTO és a VISUMAX kezelések mind kellemetlenség nélkül történnek.

Biztonságos a lézeres látásjavítás?

A PRK, a FEMTO és a VISUMAX teljesen biztonságos eljárásnak számítanak. A LASIK kezelés azonban bizonyos esetekben súlyos szövődményekkel járhat, így több nagy klinika egyáltalán nem végez ilyen típusú műtétet.

Mindenki alkalmas lézeres szemműtétre?

Csak 18 és 65 éves kor között végeznek lézeres szemműtétet, de a 18 éves kor elérése sem garancia, hogy alkalmas az illető, ugyanis nem a kor jelenti a határt, hanem az a feltétel, hogy a szem elérje azt az állapotot, ami után már nem változik tovább a növekedés, öregedés hatására.

Emellett vannak olyan súlyos szemészeti betegségek, autoimmun betegségek és a súlyos cukorbetegség is, melyek teljesen kizárják a lézeres látásjavítás lehetőségét.

Átmeneti alkalmatlanságot jelent pl. a terhesség, a szoptatási időszak, egyes gyógyítható szembetegségek, egyes gyógyszerek szedése.