A gél lakkozásról

A hölgyek körében korábban a hagyományos lakkozás, majd a műköröm zselék voltak a népszerű választások, köszönhetően a két megoldás előnyeinek. A körömlakkok előnye, hogy egyszerűek, esztétikusak, a műköröm zselék pedig tartósságuknak köszönhetik népszerűségüket. A gél lakkok ezeket az előnyöket egyesítik egy termékben.

A gél lakkozás pillanatok alatt megköt, nem kell vele hosszú ideig vár, mint a körömlakk esetén. Ez kifejezetten előnyös, ha nincs időd sokat várni arra, hogy elkészüljenek a körmök. Tartóssága gyakorlatban azt jelenti, hogy gyakran 3 hét elteltével sem veszít esztétikusságából a gél lakkozás, csak a lenövés látszik.

Mi is az a gél lakk?

A zselélakk vagy géllakk UV-fényre keményedő, hibrid anyag, mely nem kopik, és nem „pattog” le a körmökről, mint a körömlakk. Hatása természetesebb, mint a műkörömé.

Hogyan készítik el?

Az elkészítés otthon is megoldható, azonban szükség van hozzá megfelelő tudásra, valamint számos olyan kellékre (UV-lámpa, zsírtalanító folyadék, alapozó és fedőlakk, valamint maga a zselélakk). Az eltávolítás még macerásabb lehet, elvileg le lehet szedni otthoni körülmények között, a gyakorlatban azonban célszerű szakemberre bízni, ha biztosra akarsz menni.

Az első lépés, hogy elő kell készíteni a körmöt, a körömágyat. A köröm felületét meg kell dörzsölni, zsírtalanítani, ezután következhet csak a lakkozás. Az első réteg egy alapozó réteg lesz, ezt követi majd a két rétegben felvitt zselélakk, majd a legfelső fedő lakk. Az UV-lámpa ezekhez a folyamatokhoz kell, mivel minden réteget 2-3 percig szárítani kell.