Mit csinál az életmód és táplálkozás tanácsadó?

Az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás egyre több ember számára fontos, egyre többen figyelnek arra, hogy minél egészségesebben éljenek. Ennek megfelelően az utóbbi időben jelentősen megnövekedett az igény az ezzel kapcsolatos szakemberekre is. Egy ilyen pl. az életmód és táplálkozás tanácsadó is. Lássuk, hogy mit is csinál valójában, aki ezzel szeretne foglalkozni.

Ahogy a foglalkozás neve is mutatja, a legnagyobb részt a táplálkozás tölti ki. Ez azt jelenti, hogy az életmód és táplálkozás tanácsadó elsajátította a tápanyagokkal kapcsolatos ismereteket, és tudja azt, hogy az egyes tápanyagok milyen hatással vannak az emberei szervezetre. Speciális ága a fitnesz életmód és táplálkozás tanácsadó, amely nem csak a tápanyagokkal, hanem az edzésekkel is tisztában van, és a két folyamathoz szükséges tudást egyesíteni tudja. Az edzéssel kapcsolatos táplálkozáshoz tudni kell azt is, hogy az egyes tápanyagok hogyan kapcsolódnak az edzésekhez, mi kell a szálkásításhoz, mi kell az izomnöveléshez, és milyen ételekkel lehet könnyebben alakot formálni.

Egy jó életmód és táplálkozás tanácsadó ismeri tehát az egyes sportokat, sportágakat, és tanácsokat tud adni a helyes táplálkozáshoz mindenkinek. A sportolóknak nem csak az egészség, hanem a teljesítmény is számít, így a táplálkozás tanácsadónak figyelembe kell venni a teljesítmény maximalizálását is.

A helyes táplálkozásba nem csak maguk az ételek, hanem a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek is beletartoznak.