A legnépszerűbb szépészeti kezelések

Az idő múlásával előbb-utóbb mindenkin megjelennek az öregedés jelei. A mai orvostudománynak, a műtét nélküli szépészeti kezeléseknek köszönhetően azonban ma már nem kell tétlenül nézni a tükörben az öregedés jeleit, hanem lehet tenni ellenük. Nézzük meg, hogy milyen lehetőségeid vannak az orvos-esztétika területén erre.

Botox

A botox lényege, hogy csökkenti, illetve megszünteti az izom mozgását úgy, hogy az ideg-izom találkozásnál meggátolja az ingerület izomra való átterjedését. Hatása kb. 2-4 nap után kezd kialakulni, az érintett izom akaratlagosan egyre nehezebben mozgatható vagy mozgása megszűnik, és ezt követően a bőr hetek alatt kisimul. Fontos megjegyezni, hogy a botox hatása kb. 4-6 hónapig tart (ennél lehet hosszabb vagy rövidebb a befogadó szervezettől függően), így utána újra meg kell ismételni a kezelést ahhoz, hogy a ráncok továbbra is kisimultak legyenek.

Ajakfeltöltés

Az ajakfeltöltés lényege, hogy javítják az ajkak körvonalait, formáját feltöltés segítségével. A feltöltő anyag lehet saját, más testrészről levett zsír, vagy hyaluronsav is. Ezek közül a hyaluronsav az elterjedtebb, köszönhetőn a számos előnynek, amivel rendelkezik. A megbízható minőségű felszívódó töltőanyagok esetében az ajakfeltöltés teljesen biztonságos, így a hyaluronsavnál nem kell félni problémáktól. Emellett természetesen is jelen van az anyag az emberi testben, így nem kell félni az idegen anyagnál esetlegesen fellépő problémáktól sem.

Arcfeszesítés

Jól látható, hogy a legnépszerűbb kezelések az archoz kapcsolódnak. A vékonyszálas arcfeszesítés hatására a megereszkedett bőr megemelkedik, feszesebb lesz, mert a szálak megtámasztják és emelik mechanikusan a szöveteket.