Harkány és környékének látnivalói

Harkány városáról az emberek többségének a helyi gyógyfürdő jut eszébe. Ha meg szeretnéd látogatni Harkányt és környékét, akkor számos egyéb látnivalót érdemes felkeresni.

Természetesen a fő attrakciót a gyógyfürdő fogja jelenteni. A harkányi gyógyvíz attól különbözik hazánk többi gyógyvizétől, hogy a vízben fellelhető karbonil sokkal gyorsabban szívódik fel, fejti ki hatását. Emiatt számos mozgásszervi, ízületi betegségre jelent megoldást. A Gyógyfürdőt és a harkányi hoteleket rengetegen keresik fel minden évben.

A várostól nem messze található a Duna-Dráva Nemzeti Park, amely területe a teljes Dél-Dunántúlt átöleli. Érdemes a Nemzeti Park főbb részeit meglátogatni, különösen az Abaligeti cseppkőbarlangot és a denevérmúzeumot, a Mohácsi történelmi emlékhelyet, valamint a Nagyharsányi Szoborparkot is.

Az Abaligeti cseppkőbarlang a Mecsek leghosszabb patakos barlangja, kirándulók számára megtekinthető, bejárható szakvezetés keretein belül. A Mohácsi történelmi emlékhely 1700 katona végső nyughelye, a mohácsi csata helyszínén található. A Nagyharsányi Szoborpark kultúrtörténeti és művészettörténeti jelentőségét annak köszönheti, hogy Magyarországon először itt kaptak lehetőséget szobrászok a szabad kísérletezésre.

A mohácshoz közeli Pécsen található a pécsi Tv-torony és Kilátó, amely hazánk legmagasabb épülete a maga 197 méteres magasságával. A torony jelenleg többek között az M1, TV2, RTL Klub földi sugárzását látja el a körzetben.