Biliárd foci, balta- és késdobálás

A mai világban már szinte mindenből lehet sportot, kikapcsolódást csinálni, aminek köszönhetően egyre több olyan tevékenység jelenik meg, melyek néhány évvel, évtizeddel ezelőtt elképzelhetetlenek voltak. Ilyenek pl. a biliárd foci, a balta- és a késdobálás, melyeket pl. a budapesti https://www.broest.hu segítségével ki lehet próbálni hazánkban is.

Biliárd foci

A biliárd foci a két népszerű kikapcsolódást, a biliárdot és a labdarúgást ötvözi. A játék egy biliárd asztal alakú, műfüves pályán történik, és a golyók helyett azokkal megegyező színű labdákkal folyik a csata. A szabályok megegyeznek a biliárd szabályaival, csak lábbal kell „eltenni” a labdákat. A biliárd foci előnyei közé tartozik, hogy nincs szükség sportruházatra, hanem utcai öltözetben is lehet játszani.

Baltadobálás, késdobálás

A kés- és baltadobálás nagyon hasonlóak egymáshoz, a különbséget csak az eldobott eszköz jelenti. Mindkettő során egy fára felfestett céltáblára kell dobni, és minél közelebb sikerül találni a középponthoz, annál többet ér a dobás. A körök végén összeadódnak a pontok, és aki több pontot gyűjtött, az nyer.

A kés- és a baltadobálás is balesetveszélyesebb, mint a biliárd foci, hiszen mégis csak helyes eszközöket kell eldobni a játékok során. Ennek megfelelően a játéktereket úgy kell kialakítani, hogy a dobósávba ne tudjon belépni senki, valamint a céltábla mögé, köré se lehessen állni. Szerencsére védőöltözékre azért itt sincs szükség, általában csak egy zárt lábbelit szoktak megkövetelni, hogy az esetlegesen elejtett kések, balták ne sértsék fel a játékosok lábát.