Hogyan használjunk egy ózongenerátort?

Az ózongenerátorok használata egyre jobban elterjed a magánszemélyek körében is, nagyon sokan használják pl. otthonuk vagy autójuk fertőtlenítésére az eszközt. Ózongenerátor használata közben azonban nagyon oda kell figyelni, be kell tartani az előírásokat, javaslatokat, ugyanis az ózon mérgező, komoly egészségügyi problémákat okoz a belégzése.

Az ózongenerátor a levegőből ózont állít elő, az ózon pedig megsemmisíti a vírusokat, a baktériumokat, a gombákat és más egyéb káros mikroorganizmusokat, illetve a kellemetlen szagokat okozó molekulákat is. Mivel gáz halmazállapotú anyagról van szó, így az iroda, lakás, autó minden pontjába eljut, oda is, ahol az egyéb fertőtlenítők használata nehézkes lenne.

Az ózonos fertőtlenítés előtt először is megfelelően le kell zárni a fertőtlenítésre kiválasztott területet. Ezután helyezzük el az ózongenerátort egy olyan helyen, ahol a levegő megfelelően át tud haladni az eszközön, programozzuk be, és hagyjuk el a helyiséget.

Az eszköz elvégzi a dolgát, utána pedig megáll. Nagyon fontos, hogy nem szabad egyből bemenni a területre, minimum fél órát, de inkább többet várjunk, és akkor is egyből szellőztessünk ki rendesen, akár helyiségekről, akár az autó belsejéről van szó. A szellőztetést követően élvezhetjük a tiszta, kellemetlen szagoktól mentes, fertőtlenített területeket.