Kinek előnyös a lézeres látásjavítás?

Egyre többen választják a lézeres látásjavítást arra, hogy látásukat élessé, kiválóvá változtassák. A lézeres látásjavítás rengeteg különböző típusú ember számára jelent előnyt, lássuk, hogy melyek ezek a csoportok.

Aki nem bírja a szemüveget, kontaktlencsét

A kontaktlencse és a szemüveg viselése rengeteg problémával, kellemetlenséggel jár. A szemüveg számos tevékenységben gátolja meg az embereket, ilyenek pl. bizonyos sportok, valamint télen és esős időben is macerás lehet a szemüveget folyamatosan törölni, tisztán tartani. A kontaktlencséhez speciális folyadék kell, nem lehet benn egész nap (általában napi 8 órát javasolnak maximum), és tisztán, tiszta kézzel kell berakni minden egyes alkalommal.

Akinek kell a tökéletes látás

A lézeres szemműtét gyakran a szemüveggel, kontaktlencsével elérhető látásélességnél is jobb, akár a 100%-os látásnál is élesebb eredményt jelent a páciensek számára. Számos olyan foglalkozás van, ahol a segédeszköz nélküli tökéletes látás követelmény, valamint pl. profi sportolók számára is jobb teljesítményt jelenthet, ha kiválóan látnak.

Aki kényelmesen szeretne látni

Nem csak azok vállalkoznak lézeres látásjavításra, akik nem bírják a kontaktlencsét, a szemüveget, hanem olyanok is, akik egyszerűen kényelmi okok miatt szeretnék elhagyni azokat. Lézeres szemműtét után könnyebb napszemüveget vásárolni, valamint könnyebb, problémáktól mentesebbek lesznek a mindennapok is.