Miért érdemes közvetlenül a gyártótól vásárolni?

A kereskedelem területén rengetek különböző lehetőségük van a viszonteladóknak termékeik beszerzésére, megvásárolására. Az egyik ilyen megoldás, ha közvetlenül a gyártótól vásárolunk. Gyártókat szinte minden területen egyszerűen tudunk találni a magyar piacon is. Egy ilyen pl. a BSW Kft., amely textilipari, papír termékek gyártásával foglalkozik. Lássuk, milyen előnyökkel jár, ha közvetlenül a gyártótól szerezzük be termékeinket.

Az egyik legnagyobb előnye a gyártótól történő beszerzésnek az alacsonyabb árak, mivel nem kell több eladó profitját megfizetünk. Csak a gyártási költséget és a gyártó profiját kell nekünk megtéríteni. További előny az árakat tekintve, hogy a gyártók gyakran kínálnak kedvezményeket, akciókat, leárazásokat, ha nagyobb tételben vásárolunk tőlük termékeket. Ha viszonteladók vagyunk, akkor valószínűleg amúgy is nagyobb tételre lesz szükségünk, így könnyedén fogunk tudni még több plusz kedvezményhez jutni a gyártótól történő vásárlás segítségével.

A gyártótól történő vásárlás szélesebb kínálatot is jelent általában. Mivel a gyártók nem csak egyféle terméket gyártanak, így akár egy helyről be tudjuk szerezni raktárkészletünk, kínálatunk jelentős részét, ráadásul gyakran további kedvezmények kíséretében.

A gyártók gyakran vállalják a termékek kiszállítását is, így nem kell szállítást szerveznünk, megfizetünk vásárlás esetén. Mivel ez jelentős költségeket is jelenthet, így kimondottan sokat lehet ezen spórolni adott esetben.